Khamis, 14 Jun 2012

♥♥♥...bila aku merajuk SHAKIRA memujuk...♥♥♥

...suka bila merajuk dengan SHAKIRA...haaa ngada2 mummy tau...sekali sekala mummy yang merajuk kira ok laa kan...hehehe...

...kesahnyee macam ni...semalam balik dari keja...aku pun masak laa sup labu ayam pebret SHAKIRA...bab my mom cakap SHAKIRA kurang minum susu...bila daa masak tu...SHAKIRA nda mau makan pula...geram bila tengok aksi dia nda mau makan...habis lantai yang minum sup ayam tu...pastu pujuk supaya makan...pujuk punya pujuk sesudu jee yang berjaya masuk mulut SHAKIRA...balik2 aku yang disuapnya...

...ntah why, tiba2 SHAKIRA nda da selera makan...mungkin gigi aktif tumbuh bab tu selera pun kurang...selalunya sup labu ayam ni kalau daa habis semangkuk pasti SHAKIRA minta tambah lagi...tapi kali ni...selera SHAKIRA tiba2 down...minum susu kurang apa lagi makan...adoiii risaunya...

...aku pun merajuk laa dan bagi SHAKIRA sikit ugutan...bab DIA nda makan pujukan aku...hehe...

"...nda boleh BF mummy malam ni"

...SHAKIRA sengih2 sambil tengok muka aku...aku pula start buat muka serius,sikit pun nda senyum dengan DIA...

...pastu SHAKIRA peluk aku dari belakang...acara pujuk aku bermula...

"my...boboh"

...aku buat muka serius...buat2 nda layan laa ni...

...sudah puas agaknya memujuk aku...

...tiba2 SHAKIRA panggil aku macam ni...

"yayang!"

...aku pun apa lagi...

...terkejut!...

"hahaha"

...pastu DIA tengok jee muka aku ceria balik...cepat jee DIA duduk riba aku...bermanja2...

...kesian pula tengok DIA...

...afte&befo gunting rmbt depan...

.....

...adoiii...aku buntu...help help...apa aku boleh buat ni untuk tarik balik selera makan SHAKIRA...risau sangat tengok keadaan SHAKIRA sekarang...bagi vitamin SHAKIRA buang balik...cuba MEAL SHAKE pun nda berhasil juga...


~__~


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ulasan:

Reena Kamarudin berkata...

alololo sweet je shakira ye. nape dia taknak makan? mungkin sebab dia makin lasak kot. huhuhu

miss fluffy berkata...

hehe sweetnye mama dengan daughter dia ni..

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ berkata...

Reena : mungkin bab gigi tumbuh...cek pagi td...ada lgi gigi baru..huhu

miss fluffy : sekali sekala mummy ngada2...hehe...

LYAfrina berkata...

sweetnyer shakira..
pndai memujuk mama dia..mmg terharu sgt2 kan..

eiqa azra berkata...

comelnya shakira..
pandai nya pujuk.. :)

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ berkata...

LYA : betul2 terharu dibuatnya...huhu

eiqa azra : ni bab daddy dia jauh bab tu melekat jee dgn mummy...emmm kalau daddy ada ntah dia pujuk tau biarkan jee aku...haha

nadea ramly berkata...

shakira comell...geget sikit..aum..hehehe..kim salam sayang kat shakira..nanti kalo de jodoh umur panjang, auntie nadea nak jumpa shakira..:)

ibu afiq berkata...

hehe...pandai pujuk mummy dia ye..sama le afiq p0n xnak mkn.susah ati bet0l..dah xtau nak bg vitamin apa dah..emmm...

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ berkata...

nadea : aumm...hehe...SHAKIRA jee ke mummy dia xnak jumpa ke?...hihi...insyAllah...dapat jumpa nnt... :)

ibu Afiq : betul kan sis...risau sgt tgk anak2 takmo mkn...abis idea nak memujuk daa ni...huhu